Portakal C vitamini, folat ve pek çok flavonoid açısından zengin olan portakal kolesterolü düşürücü etkisiyle bilinir. 2000 yılında yapılan bir araştırma her gün portakal suyu tüketmenin HDL ve trigliseriti arttırarak kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olduğunu göstermektedir. Pancar Pancarda bol miktarda çözünebilir lif bulunur. Ayrıca içerisindeki betasiyanin kötü kolesterolün oksidasyonunu önler ve damar duvarlarında birikmesini engeller. Zencefil Zencefildeki belirli maddeler vücudun kolesterolü kullanımını arttırır ve seviyenin düşmesine yardımcı olur. Elma Elmada bulunan pektin, polifenol, lif ve fitosteroller LDL oksidasyonunu dizginlediğinden kolesterolü düşürücü etki gösterir. Yeşil Çay 2011 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre yeşil çay tüketimi kötü kolesterolü düşürüyor. Yeşil çaydaki kateşin, kolesterolün bağırsaklar tarafından emilimini engelliyor ve vücuttan atılmasını destekliyor.