Ramazan'da sağlıklı beslenme Medipol Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sanem Avcı, Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin formülünü anlattı... Ramazanda aç kalmamak için sahurda yemeniz gereken yiyecekler ve etkileri şöyle: Yumurta: Süt ve süt ürünleri: Badem, ceviz: Elma sirkesi: Elma: Salata ve çiğ sebze: Sahurda tüketilen salata veya çiğ sebze; yüksek posa içeriği ile midede yer tutarak daha çabuk doymamıza yardımcı olur. Ayrıca kabızlığa iyi gelir. Tam tahıllı ekmek: Yulaf ezmesi: Tarçın: SAHURDA ACI, BAHARAT VE TUZDAN UZAK DURMALISINIZ MÜSLİ İYİ BİR ALTERNATİF İFTAR İÇİN SAĞLIKLI ÖNERİLER Pidenin bir avuç içi kadarının bir dilim ekmek yerine geçtiğini unutmayın.