Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Ramazan'da sofradan bulguru eksik etmeyin

  • 1
  • 5
Ramazan'da sofradan bulguru eksik etmeyin
Ramazan'da sofradan bulguru eksik etmeyin

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulvahit Sayaslan, oldukça yavaş sindirilen, yavaş kana geçen ve kan şekerini ani yükseltmeyen, uzun süre tokluk hissi veren bulgurun özellikle ramazan ayında sofradan eksik edilmemesi gerektiğini bildirdi.

  • 2
  • 5
Ramazan'da sofradan bulguru eksik etmeyin
Ramazan'da sofradan bulguru eksik etmeyin

"Obeziteye karşı koruyor"

Sayaslan, buğday bulgura dönüşürken hiçbir kimyasal işlemden geçmediğini, aksine daha değerli bir ürüne dönüştüğünü dile getirerek, şu bilgileri aktardı:

  • 3
  • 5
Ramazan'da sofradan bulguru eksik etmeyin
Ramazan'da sofradan bulguru eksik etmeyin

"Buğday bulgur olurken önce haşlanıyor. Kabukta bol miktarda olan vitamin, minarel ve fitokimyasallar suyla merkeze itiliyor. Un yaparken atılan değerli bileşenler, bulgur üretiminde iç kısma taşınmış oluyor.

  • 4
  • 5
Ramazan'da sofradan bulguru eksik etmeyin
Ramazan'da sofradan bulguru eksik etmeyin

Bu yüzden bulgur, buğdaydan yapılan diğer ürünlerden daha değerli bir ürün. Oldukça yavaş sindirilen, yavaş kana geçen ve kan şekerini ani yükseltmeyen, uzun süre tokluk hissi veren bulguru özellikle ramazan ayında soframızdan eksik etmemeliyiz."

  • 5
  • 5
Ramazan'da sofradan bulguru eksik etmeyin
Ramazan'da sofradan bulguru eksik etmeyin

Bulgurun, diyabet hastaları için daha uygun bir gıda olduğunu, özellikle ramazanda mutlaka sofralarda yer alması gerektiğini anlatan Sayaslan, "Bulgur gibi glisemik indeksi düşük gıdalar, yavaş yavaş salınıp, obeziteye karşı da koruyor." dedi.


AA