Sebze ve meyveleri en güzel ve en faydalı halde yemek için mevsiminde tüketilmesi gerekir. Diyetisyen Dilara Koçak, Ağustos ayında güvenle tüketilebilecek meyve sebzeleri anlattı: Ağustos ayı meyveleri İncir Mürdüm eriği Üzüm Kırmızı erik Kayısı Vişne Şeftali Kavun Karpuz Dut Böğürtlen Ağustos ayı sebzeleri Kabak Domates Patlıcan Bamya Mısır Taze fasulye Börülce Dolmalık biber Yeşil biber Kırmızı biber Fesleğen Nane Biberiye Tere Maydanoz Dereotu Reyhan İncir İncir; diyet lifi mineral, vitamin, pigment ve antioksidan içeriğiyle sağlıklı için en yararlı meyvelerdendir. Kan basıncının dengelenmesini sağlayan patosyumdan zengin olan incir, iyi bir diyet lifi kaynağıdır. Taze incir, özellikle koyu renkli olanları karoten, lutein, tannin gibi birçok antioksidan bileşen ve A, E, K gibi birçok vitamin içerir. Nasıl tüketilmeli? İncirin birçok faydası bulunsada yüksek kalori ve glisemik indeks sebebiyle kontrollü tüketilmelidir. 1 orta boy incir yaklaşık olarak 40-50 kaloridir. Bu da bir porsiyon meyveye eş değer olduğundan ara öğünün yanında bir bardak süt ile bir adet tületilebilir. Kabak Kabağın yaklaşık yüzde 90-95'i sudur. Yüksek su ve lif içeriği olma sebebiyle de düşük kalorilidir. 100 gram kabak yaklaşık olarak 20-25 kaloridir. Kabak içeriğindeki liflerle bağırsak sağlığına iyi gelir ve sindirimin düzenlenmesinde yardımcı olur. A ve C gibi antioksidan vitaminleri ve K, folik asit ile bazı diğer B grubu vitaminlerini içerir. Kabakta potasyum, kalsiyum, magnezyum gibi minerallerde bulunur. Nasıl tüketilmeli? Kabak düşük kalorili olduğu için özellikle diyet yapanlar için idealdir. Kabağın yemeğini ve diğer sebzelerle birleştireren çorbası yapılabilir. Bunun yanı sıra rendelenerek salatası da yapılabilir. Salatanın içerisine sevilen otlar, yoğurt ve ceviz eklenerek sağlıklı bir öğün hazırlanabilir.