Baklavacılar Ramazan mesaisinde

  • 1
  • 14
Baklavacılar Ramazan mesaisinde
Baklavacılar Ramazan mesaisinde

Gaziantepli baklava ustaları, ramazan boyunca yoğun ilgi gören Avrupa Birliği'nin (AB) ilk tescilli Türk ürünü "Antep baklavası"nı yetiştirebilmek için fazla mesai yapıyor.

  • 2
  • 14
Baklavacılar Ramazan mesaisinde
Baklavacılar Ramazan mesaisinde

AB tarafından tescil edilen ilk Türk ürünü olan Antep baklavasının yapım aşaması ise maharet istiyor.

  • 3
  • 14
Baklavacılar Ramazan mesaisinde
Baklavacılar Ramazan mesaisinde

Antep fıstığı ve özel zamanlarda belli bölgelerden alınan tereyağı ve buğday unundan yapılan baklava, ustaların ellerinden sofralara uzanıyor.

  • 4
  • 14
Baklavacılar Ramazan mesaisinde
Baklavacılar Ramazan mesaisinde

Baklavanın daha lezzetli olması için hamurun inceliğine dikkat ediliyor.

  • 5
  • 14
Baklavacılar Ramazan mesaisinde
Baklavacılar Ramazan mesaisinde
  • 6
  • 14
Baklavacılar Ramazan mesaisinde
Baklavacılar Ramazan mesaisinde
  • 7
  • 14
Baklavacılar Ramazan mesaisinde
Baklavacılar Ramazan mesaisinde