Buğdayın tarladan sofraya zahmetli yolculuğu

  • 1
  • 10
Buğdayın tarladan sofraya zahmetli yolculuğu
Buğdayın tarladan sofraya zahmetli yolculuğu

İnsanoğlunun bilinen en eski, temel ve en önemli gıda maddesi olan buğday, zahmetli bir yolculuğundan yufka ekmek olarak sofralara geliyor.


  • 2
  • 10
Buğdayın tarladan sofraya zahmetli yolculuğu
Buğdayın tarladan sofraya zahmetli yolculuğu

Mayıs ve Haziran aylarında hasat edilen buğday, kurutulduktan sonra insan veya makine gücüyle eleniyor


  • 3
  • 10
Buğdayın tarladan sofraya zahmetli yolculuğu
Buğdayın tarladan sofraya zahmetli yolculuğu

Değirmende öğütülerek un haline geldikten sonra ise su ve tuz katılarak yoğrulup hamur bezeleniyor.


  • 4
  • 10
Buğdayın tarladan sofraya zahmetli yolculuğu
Buğdayın tarladan sofraya zahmetli yolculuğu

El gücüyle tahta üzerinde inceltilen yufka ekmek, saç üzerinde ve fırında pişirildikten sonra istiflenerek, sofralara gelmesi için bekletiliyor.


  • 5
  • 10
Buğdayın tarladan sofraya zahmetli yolculuğu
Buğdayın tarladan sofraya zahmetli yolculuğu

Yemekten 5 dakika önce ıslatılarak bekletilen yufka ekmek, zorlu yolculuğun ardından sofralarda yerini alıyor.

  • 6
  • 10
Buğdayın tarladan sofraya zahmetli yolculuğu
Buğdayın tarladan sofraya zahmetli yolculuğu
  • 7
  • 10
Buğdayın tarladan sofraya zahmetli yolculuğu
Buğdayın tarladan sofraya zahmetli yolculuğu