MISIR Mısırı koçanını soymadan derin dondurucuda 1 yıl saklayabilirsiniz. Ayrıca mısırı haşladıktan sonra da buzdolabında saklayabilirsiniz. PASTA Taze pastayı kapalı bir kutuda derin dondurucuda uzun süre boyunca saklayabilirsiniz. Derin dondurucudan çıkardığınızda pasta ilk günkü tazeliğinde olacaktır. BÖREKLİK SOS Böreğin üzerine sürülen sıvı yağ ve yumurta karışımı arttığında derin dondurucuda saklayarak yeniden değerlendirmek üzere uzun süre bekletebilirsiniz. PATATES CİPSİ Paketinden çıkardığınız cipsler çok çabuk bozuluyor. Bunu engellemek için buzdolabı poşetine koyduğunuz cipsleri hemen derin dondurucuya atabilirsiniz. Dondurucudan çıktıktan kısa bir süre sonra eski haline dönecektir. KREM ŞANTİ Artan krem şantiyi dökmeyin! Krem şantiyi bekletmeden derin doruncuya atarsanız; 1-2 ay süre boyunca bozulmadan bekletebilirsiniz. SARIMSAK Doğranmış ya da doğranmamış sarımsakları derin dondurucuda uzun bir süre saklamanız mümkün. HUMUS Humusun artan kısmını derin dondurucuda 4 ay boyunca saklayabilirsiniz KREP Artan krepleri henüz tazeyken derin dondurucuya atarsanız, aynı tazeliğini koruyabilir. NARENCİYE Limon, greyfurt, mandalina ya da portakal; bunları derin dondurucuya atıp uzun süre saklayabilirsiniz. SOĞAN Yemeklik doğranmış ancak artan soğanı dökmek yerine uzun bir süre derin dondurucuda saklayıp daha sonra kullanabilirsiniz. AVOKADO Püre haline getirdiğiniz avokadoların üzerine 1 çorba kaşığı limon suyuyla birlikte derin dondurucuda saklayabilirsiniz. EKMEK Fazla ekmekleri bayatlamaması için dondurucuda saklayabilirsiniz. Daha sonra ekmekleri kızartarak yeniden kullanabilirsiniz.