Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Ev köftesi yapmanın püf noktaları

  • 1
  • 10
Ev köftesi yapmanın püf noktaları
Ev köftesi yapmanın püf noktaları

Köftenin her bir cinsini tutkuyla seviyoruz; mutfakta sık sık bu tarife yer veriyoruz. Fakat köfte yapmak çok kolay görünse de asla hata kabul etmiyor.


  • 2
  • 10
Ev köftesi yapmanın püf noktaları
Ev köftesi yapmanın püf noktaları

İşte lezzetli köfte yapmanın püf noktaları;


  • 3
  • 10
Ev köftesi yapmanın püf noktaları
Ev köftesi yapmanın püf noktaları

Bayat ekmekleri harca kabuğuyla birlikte atmayın

Köftelerinizin yumuşak olmasını istiyorsanız ekmekleri kabuğuyla koymayın. Kabuklar köftenin sertleşmesine neden olur. Kabukları eklerseniz diğer malzemelerin ölçüsünü de artırmanız lazım ki köfteniz ısırıldığında taş gibi olmasın. Tarifinizde ekmek yerine galeta unu da kullanabilirsiniz.

  • 4
  • 10
Ev köftesi yapmanın püf noktaları
Ev köftesi yapmanın püf noktaları

Köfteyi elinizle yoğurun

Köfte, elle yoğrulup hazırlanan bir yemektir. Ellerinizin kirlenmesin diye ya da hijyen çekinceleriyle metal araç gereçlerden yardım alıyorsanız, metal tadı köftenize geçecektir. Ellerinizi işin içine karıştırmamakta ısrarcıysanız tahta kaşığı tercih edin.

  • 5
  • 10
Ev köftesi yapmanın püf noktaları
Ev köftesi yapmanın püf noktaları

Soğanı suyunu sıktıktan sonra harca ekleyin

Köfteyi köfte yapan malzemelerden biri de kuşkusuz soğan. Kuru soğanı doğramak yerine, daha homojen bir yapı için rendelemeyi deneyin. Köftenizin çok sulu olmaması için soğanlarınızı harca eklerken suyunu sıkın ya da süzün.

  • 6
  • 10
Ev köftesi yapmanın püf noktaları
Ev köftesi yapmanın püf noktaları

Kıymayı iki kez çektirmeden satın almayın

Kıyma "köftelik kıyma" olarak satılsa da marketten, kasaptan köfte için kıyma alırken döş etini iki kez makineden çekmelerini isteyin. Hatta satın aldığınız kıyma ağırlığının yüzde 20'si oranında kavram yağı da alıp onu da iki kez çektirirseniz daha leziz bir tarife imza atabilirsiniz.

  • 7
  • 10
Ev köftesi yapmanın püf noktaları
Ev köftesi yapmanın püf noktaları

Farklı pişirme teknikleri için farklı tarifler uygulayın

Köfte tarifleri bir dünya. Farklı binlercesi mevcut. Bu noktada pişirme tekniğiniz de çok önemli. Örneğin, tavada köfte kızartacaksanız yağsız et seçmeli, tercihiniz fırında köfte ise yarım yağlı kıyma çektirmelisiniz. Aynı şekilde kızartma köftelerin malzemeleri de fırındakine nazaran daha tok olmalı ki tavada pişerken dağılmasın.