Güneydoğuluların çiğ köftesi Karadenizli'den

  • 1
  • 10
Güneydoğuluların çiğ köftesi Karadenizli'den
Güneydoğuluların çiğ köftesi Karadenizli'den

Samsun'da 9 yıl önce açtığı küçük bir dükkanla işe başlayan Adıyamanlı çiğ köfteci Ramazan Yeni, zamanla kurduğu 75 kişinin çalıştığı tesisle, başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere Türkiye'nin 45 iline çiğ köfte gönderiyor

  • 2
  • 10
Güneydoğuluların çiğ köftesi Karadenizli'den
Güneydoğuluların çiğ köftesi Karadenizli'den

Adıyaman'ın Kahta ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğunu ancak küçük yaşta ekonomik nedenlerle ailesiyle İstanbul'da taşındıklarını söyledi.

  • 3
  • 10
Güneydoğuluların çiğ köftesi Karadenizli'den
Güneydoğuluların çiğ köftesi Karadenizli'den

Ticaretle uğraşan babasının iflas etmesinin ardından İstanbul'da evinde yaptığı çiğ köfteleri kahvelerde satarak ailesine bakmaya çalıştığını belirten Yeni, "İlkokul üçüncü sınıfa kadar okudum. Eğitimim ve bir mesleğim yok. Bildiğim tek iş çiğ köfte yapıp satmaktı. Bunun için yeni yerler aramaya başladım" dedi.

  • 4
  • 10
Güneydoğuluların çiğ köftesi Karadenizli'den
Güneydoğuluların çiğ köftesi Karadenizli'den

Samsun'da küçük bir dükkan kiralayarak çiğ köfte yapıp satmaya başladığını anlatan Yeni, iyi giden işlerini kısa sürede büyüttüğünü kaydetti.

  • 5
  • 10
Güneydoğuluların çiğ köftesi Karadenizli'den
Güneydoğuluların çiğ köftesi Karadenizli'den

Çiğ köftenin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne has bir tat olduğuna işaret eden Yeni, buna rağmen Karadeniz Bölgesi insanın da bu ürünü oldukça fazla tükettiğini ifade etti.

  • 6
  • 10
Güneydoğuluların çiğ köftesi Karadenizli'den
Güneydoğuluların çiğ köftesi Karadenizli'den

Güneydoğuluların çiğ köftesi Karadenizli'den

  • 7
  • 10
Güneydoğuluların çiğ köftesi Karadenizli'den
Güneydoğuluların çiğ köftesi Karadenizli'den