Yiyeceklerinizi daha uzun süre ve sağlıklı saklamak için seçeceğiniz en iyi kap, içindeki besin ile hiçbir temasta bulunmayandır. İşte saklama kabı seçerken dikkat edilmesi gereken püf noktalar - Tek kullanımlık üretilen plastik kaplarda, besinleri tekrar sakladığınızda ya da içerisine pişmiş yemek koyduğunuzda, kaplarda çözünme olur ve çözünen kimyasallar besine karışır. - Özellikle deterjan için kullanılan kapların yıkandıktan sonra besin saklamak için kullanılması oldukça tehlikelidir. - Pekmez, turşu gibi asitli yiyeceklerin plastik kablarda saklanması büyük tehlike arz eder - Kuru baklagiller plastik kaplarda saklandığında hızlıca böceklenir Salçaların ağzı açıldıktan sonra teneke kutularda tutulduğunda, kutudan salçaya teneke karışır - Salça kutusundaki teneke yiyeceklere karıştığında, demir, kalsiyum ve çinko gibi mineraller azalır Ayrıca, özel yapım olmayan salça kutularından yiyeceğe kurşun gibi zararlı maddeler geçer - İçerisine pişmiş yemek konularak buzdolabında kaplar, yemeğin içerisine farklı maddeler karışmasına neden olur YİYECEKLER NASIL SAKLANMALI? - Yoğurt yapmak için melamin kaplar kullanabilirsiniz Yoğurt saklamak için toprak kaplar idealdir Pişmiş tavukları da alüminyum folyo da saklayın - Buzdolabında pişmemiş et saklarken alüminyum folyo kullanın - Peynir ve tereyağ için de alüminyum folyo tercih edebilirsiniz Kahvaltılıklarda plastik kapların yerine cam kaplar tercih edilmeli - Pekmez, turşu gibi asitli yiyecekler cam kavanozlarda saklanmalı Konserve salça kutuları açıldıktan sonra içerisindeki salça cam kapta saklanmalı - Pişmiş yiyecekler için özellikle ısıya dayanıklı cam kaplar tercih edilmeli - Süt ürünleri ve özellikle peynir saklamak için toprak kaplar tercih edilmeli - Taze sebzelerin saklanmasında, cam kaplar kullanılmalı