Kırmızı turp nelere iyi gelir? Kırmızı turp beyaz etli bir sebzedir ve çiğ olarak da tüketilebilir. Bu sebzenin faydaları ise saymakla bitmiyor. Ancak genelde salatalarda veya yan yemek olarak kullanılan kırmızı turpun çorbasını da yapmak mümkündür. Çıtır çıtır ve taze kırmızı turplar özellikle C vitamini açısından oldukça zengindir. Kırmızı turpların özellikle yeşil kısmı köklerine oranla 6 kat daha fazla C vitamini barındırır ve iyi bir kalsiyum deposudur. Kırmızı kafalarda bolca mobilden, potasyum ve folik asit mineralleri bulunur. İşte turpun faydaları: Diş, diş eti, sinir, saç ve tırnaklar için oldukça yararlıdır. İştah açar. Sinir ve stresi alır. Solunum yollarına iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırır. Nezle ve grip gibi hastalıklarda burnun akmasını engeller. Böbrek taşlarına, hazımsızlığa ve aşırı kilolara karşı önerilir. Verem hastalarına tavsiye edilir. Kilo vermeyi kolaylaştırır Diyabet hastalarının salatalık yanında kırmızı turp tüketmesi de gerekmektedir. Nefesi tazeler Kas kasılmalarında etkilidir Ağız kokusunu önler Kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar Öküsürük tedavisinde etkilidir İyi bir idrar söktürücüdür. Saçlara parlaklık kazandırır Güçlü bir antioksidandır Kolesterolün emilimini kolaylaştırır Metabolizmayı güçlendirir.