Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Bayramda yapılabilecek leziz et yemekleri

  • 1
  • 29
Bayramda yapılabilecek leziz et yemekleri
Bayramda yapılabilecek leziz et yemekleri

Kurban Bayramı süresince çoğunlukla etli yemekler tüketilir. Peki, dinlendirilmiş kurban etiyle hangi yemekler yapılır?

işte, bayramda hazırlayabileceğiniz lezzetli tarifler...

  • 2
  • 29
Bayramda yapılabilecek leziz et yemekleri
Bayramda yapılabilecek leziz et yemekleri

KAVURMA

Kavurmanın, etin yağsız ya da az yağlı kısmı ile yapılması gerektiğini belirten Uzman Diyetisyen Yeşim İşgüzar, "Kavurma yaparken etin but kısmını kullanmak gerekir. Lezzet açısından ilave edilen kuyruk yağının tüketilmesi, yüksek kolesterol ve doymuş yağ içeriğinden dolayı kalp ve damar hastaları açısından riskli olduğu için et, görünür yağlarından tamamen temizlenmelidir. Ayrıca et zaten yağ içeriği bakımından yüksek olduğu için pişirilirken ekstra yağ eklenmesine gerek yoktur" dedi.

  • 3
  • 29
Bayramda yapılabilecek leziz et yemekleri
Bayramda yapılabilecek leziz et yemekleri

HÜNKAR BEĞENDİ

Kurban kesildikten hemen sonra 'ölüm katılığı' denen durumdan dolayı kaslarının kasıldığını ve sertleştiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Yeşim İşgüzar, "Bu durumdaki et lezzetsiz olmakta ve sindirimi zorlaşmaktadır. Bu katılığın geçmesi için hayvan kesildikten sonra 24 saat buzdolabında bekletilmeli daha sonra tüketilmelidir. Böylece et suyunu çeker ve pişirilmeye daha uygun hale gelir" şeklinde konuştu.

  • 4
  • 29
Bayramda yapılabilecek leziz et yemekleri
Bayramda yapılabilecek leziz et yemekleri

SEBZELİ BİFTEK SARMA

Dondurulmuş etlerin pişirilmeden önce mikrodalga fırında, akan soğuk suyun altında bekletilerek ya da buzdolabında çözdürülmesi gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Yeşim İşgüzar, "Çözdürülmüş etlerin yeniden dondurulması hem sağlık açısından riskli hem de besin değerini düşüren bir uygulamadır" dedi.

  • 5
  • 29
Bayramda yapılabilecek leziz et yemekleri
Bayramda yapılabilecek leziz et yemekleri

Ali Nazik

Közlenmiş patlıcanın sıcakken sarımsak, yoğurt, ve baharatla ezilmesiyle ılık bir püre hazırlanır. Küçük kuşbaşı doğranmış dana ya da kuzu eti veya kıyma yağda iyice kavrulur ve pürenin üzerine eklenir. Servis etmeden önce yemeğin üzerine mutlaka tereyağı kullanılarak hazırlanmış biberli yağ gezdirilir.

  • 6
  • 29
Bayramda yapılabilecek leziz et yemekleri
Bayramda yapılabilecek leziz et yemekleri

TAS KEBABI

  • 7
  • 29
Bayramda yapılabilecek leziz et yemekleri
Bayramda yapılabilecek leziz et yemekleri

Zülbiye

Et düdüklüde 20 dk haşlanır. Tereyağı bir tencereye alınarak kısık ateşe koyulur. Üzerine arpacık soğanlar eklenerek sotelenir. Üzerine salça ve küçük doğranmış mantarlar suyunu çekene kadar beklenir. Üzerine et ve baharatlarda eklenerek 1 çay bardağı kadarda et suyu eklenerek 10-15 dk kadar daha pişirilerek ocaktan alınır. Pirinç veya bulgur pilavıyla servis edilir.