Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Lezzetli köfte ve et yapmanın sırrı

  • 1
  • 32
Lezzetli köfte ve et yapmanın sırrı
Lezzetli köfte ve et yapmanın sırrı

Mangalda veya tavada lezzetli et pişirme ve lezzetli köfte yapmak istiyorsanız bir kaç püf noktasına dikkat etmelisiniz. İşte lezzetli köfte ve et yapmanın sırrı;

  • 2
  • 32
Lezzetli köfte ve et yapmanın sırrı
Lezzetli köfte ve et yapmanın sırrı

Tavayı ve ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın.

  • 3
  • 32
Lezzetli köfte ve et yapmanın sırrı
Lezzetli köfte ve et yapmanın sırrı

Tuzu et piştikten sonra ilave edin, tuz etin sertleşmesine neden olur.

  • 4
  • 32
Lezzetli köfte ve et yapmanın sırrı
Lezzetli köfte ve et yapmanın sırrı

Yoğurt suyu ile terbiye edin. Yoğurt suyu asitli olduğu için etin yumuşamasını sağlayacaktır.

  • 5
  • 32
Lezzetli köfte ve et yapmanın sırrı
Lezzetli köfte ve et yapmanın sırrı

Etin terbiyelendikten sonra en az 4 saat buzdolabında dinlendirilmesi lezzetini arttırır ve daha kolay pişmesini sağlar.

  • 6
  • 32
Lezzetli köfte ve et yapmanın sırrı
Lezzetli köfte ve et yapmanın sırrı

Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine bir parça tereyağı koyarsanız,sonucundan memnun kalırsınız.

  • 7
  • 32
Lezzetli köfte ve et yapmanın sırrı
Lezzetli köfte ve et yapmanın sırrı

Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir.Et pişirirken içi ile dışının aynı oranda pişirilmesi önemlidir.