Uygun sıcaklık ve çevre şartlarında yetiştirilen sebze ve meyveler tercih edilmelidir diyen uzmanlar, suni şartlarda ve hormonlu yetiştirilen ürünlerin mevsiminde yetiştirilen ürünle aynı besin değerini taşımayacağı konusunda uyarıyor. Meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmenin önemini vurgulayan uzmanlar, kendi ikliminde ve zamanında yetişen ürünlerin en doğal ve sağlıklı ürünler olduğunu belirtiyor. Nisan ayında tüketilmesi gereken et ürünleri,sebze ve meyvelerin neler olduğunu biliyor musunuz? Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanı. Bu aylarda et olarak kuzu etini tercih edin Sütlü hafif tatlılar pişirin. Sabah kahvaltısında ve geceleri yatmadan önce bir bardak süt için. Nisan ayında tüketilmesi gereken balıklar; Kırlangıç, tekir, Kalkan, kılıç, Barbunya, mercan, kayabalığı Nisan ayında tüketilmesi gereken sebzeler; Lahana, brokoli ve kerevize artık veda ediyoruz. Taze soğan, tazesarımsak, kuşkonmaz, Taze kekik, bakla, marul Dolmalık biber, sakız bakla, madımak otu, semizotu, Enginar, sultani bezelye, havuç, şalgam, pancar Nisan ayında tüketilmesi gereken meyveler; Çilek, çağla, Can eriği, limon