Bilim adamlarının listesinde olmazsa olmazlar arasında sayılıyor. Kanser önleyici özelliği artık bilimsel olarak da kanıtlanmış durumda. Çocukların gelişimi için ise önemli etkileri var. Dirsekleriniz sertleşerek kurumaya başladıysa; bir parça pamuğu sütle ıslatarak dirseklerinize sürerek 15 dakika bekletin . Bu uygulamayı bir hafta tekrarlayın. İpek gibi pürüzsüz dirseklere sahip olacaksınız. Pürüzsüz bir cilt için: Pürüzsüz bir cilt için: Cildinizi temizledikten sonra süte batırdığınız bir parça pamukla silin, sütü cildinize iyice yedirdikten sonra 4-5 dakika bekleyin Ardından cildinizi ılık su ile durulayın. Bu uygulama cildinizin genç ve pürüzsüz olmasına yardımcı olur. YOĞURT Bağışıklık sistemini uyarıyor. 40 yaş üstünün çok tüketmesi öneriliyor. Özellikle rejim yapanlarda önemli etkileri var. Yağ yakmayı tetiklediği için normalden daha hızlı kilo verilmesini sağlar. KIRMIZI ET Etin kötü şöhreti ABD'li bilim adamlarının yayınladığı bu liste ile silindi. Çocukların zihinsel gelişmesinde her hafta mutlaka tüketilmesi öneriliyor. *B12 vitamini bulunur. Bu vitamin ise vücut için çok gereklidir. Eksikliği ileriki yaşlarda sıkıntı oluşturur. *Büyümede önemli etkisi vardır. Özellikle çocukların mutlaka tüketmesi gerekiyor. *B12 vitamini sayesinde sinir hücrelerinin büyümesi ve tamirinde etkin rol oynar. BALIK Balık da herkes için yararlı B, A ve D vitaminlerinden bol miktarda var. İçerdiği koruyucu yağ asidi ile kalp hastalarının sofralarından eksik etmemesi gereken gıdaların başında geliyor. *Balık eti, kırmızı ete oranla daha az yağlıdır ve bazı özel yağ asitleri içerir. EPA ve DHA adı verilen bu özel asitler, et, süt, peynir gibi diğer hayvansal besinlerde yoktur. *Bu yağ asitleri kan pıhtı oluşumunu engelleyerek, atardamarın tıkanmasını önler, böylece kalp krizi ve felç riskini azaltır, tansiyonu düşürür. *Şeker hastalarının, kalp hastalığı ve felç riskinden daha çok etkilendikleri için diğer insanlara göre... daha fazla balık yemelidirler. *Balığın kılçığında bulunan yüksek orandaki kalsiyum ve fosfor kemiklerin sağlığı ve dayanıklılığı bakımından önemlidir. HİNDİ Hindi eti kırmızı ete göre daha ekonomik, protein açısından da dana etine daha yakın. Bu nedenle de sofrada yeri olması gereken bir besin...*Hazmı kolaydır; hasta - sağlam herkese tavsiye olunur. *Piliç eti vasıflarındadır. *Yaşlanmaya karşı direnç oluşturur. CEVİZ İçerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir. Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir. *Demir açısından, oldukça zengin bir besin maddesidir. *Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir. *Damar sertliğini önler. *Enerji sağlar. *Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır. *Verem mikrobuna karşı korur. *Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizleyerek, yumuşak kalmalarını sağlar. *Aromatik kokulu yaprakları kabızlığa, iştahsızlığa, kan temizlenmesine ve hazımsızlığa karşı yararlıdır. *Ciğere, mideye kuvvet verip ağız kokusunu da giderir. FINDIK Her gün sadece 25-30 gr fındık yemek, günlük E vitamini ihtiyacının yüzde 100'ünü karşılar. PEYNİR Kahvaltı masalarının vazgeçilmezi olan peynir, sofralardan asla eksik edilmemeli.*Protein ve kalsiyum açısından zengindir. *İyi bir B12 vitamini ve fosfor kaynağıdır. *Peynir de süt gibi iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Süt sevmeyenler için peynir kalsiyum bakımından iyi bir kaynaktır. *Kemik ve diş olumuşunu güçlendirir. MEYVELERİN BİLİNMEYEN FAYDALARI Meyve ve sebzelerin çok sağlıklı olduğu herkes tarafından bilinir. fakat hangi meyve neye iyi geliyor, biliyor musunuz? SU İÇMEK VÜCUDU TOKSİNLERDEN ARINDIRIR. LİMONLU SU İÇERSENİZ, İÇİNDEKİ C VİTAMİNİ SAYESİNDE KANINIZDAKİ TOKSİNLERDEN DE ARINIRSINIZ. AYRICA CİLDİNİZİN KIZARIKLIĞINI GEÇİRİR VE İNCE ÇİZGİLERİ DE YOK EDER. Cildinizi arındırır MİDENİZİ SAKİNLEŞTİRİR. ANTİSEPTİK İŞLEV GÖRÜR VE DETOKS YAPMANIZI SAĞLAR. LİMONLU SU İÇMEK YEMEK YEME İSTEĞİNİZİN ÖNÜNE GEÇER VE METABOLİZMANIZI GÜÇLENDİRİR. ŞİŞKİNLİĞİNİZİ DE ATMIŞ OLURSUNUZ. Kilo vermenizi sağlar LİMON ANTİBAKTERİYEL ÖZELLİĞE SAHİPTİR. BU ÖZELLİĞİ SAYESİNDE GÖĞÜS ENFEKSİYONLARINIZDAN KURTULABİLİRSİNİZ VE ÖKSÜRÜKLERİNİZ DE BÖYLECE RAHATLAR. Solunumunuza yardımcı olur İÇERDİĞİ POTASYUM SAYESİNDE DEPRESYONDAN KURTULABİLİRSİNİZ. UNUTKANLIĞINIZI DA GEÇİREREK BEYİN SİSİNİZİ ORTADAN KALDIRIR. PH SEVİYENİZİN DÜZELMESİ SİZİ ÇOĞU HASTALIKTAN KORUR. İÇİNDEKİ POTASYUM SAYESİNDE KAN BASINCINI DÜZENLER. AYNI ZAMANDA BEYNİ UYARIR VE SOĞUK ALGINLIĞI İLE SAVAŞIR. SİGARA VE BAZI YEMEKLERDEN DOLAYI KÖTÜ KOKAN NEFESİNİZİ TAZELER. Nefesinizi tazeler EXPERİMENTAL BİOLOGY AND MEDİCİNE'DA YAYINLANAN BİR ÇALIŞMAYA GÖRE, LİMON YAĞI BEYİN AKTİVİTESİNİ YÜKSELTİYOR. YANİ GÜN İÇİNDE BİLEKLERİNİZE BİRKAÇ DAMLA DAMLATMAK VE HAFİFÇE OVMAK ÇOK İYİ GELEBİLİR. Öğleden sonraları enerji kaybı mı hissediyorsunuz? PASSİFLORA MEYVESİNİN FAYDALARI Passiflora, Çarkıfelekgiller familyasından şifalı bir bitkidir. Bitki, tohumuyla ya da gövde çelikleriyle çoğaltılır.Anayurdu Tropikal Amerika'dır. Passiflora özellikle Güney Brezilya ve Kuzey Arjantin orijinli bir meyvedir. Sakinleştirici etkisi vardır. Panik atağa iyi gelir. Uykusuzluk için faydalıdır. Yüksek tansiyona iyi gelir. Zona ağrısı için yararlıdır. Cinsel gücü arttırır. Passifloranın çekirdeklerini, tamamını çiğ meyve olarak yiyebilirsiniz. Meyve suyu, kokteyl, tatlı, dondurma, ve meyve salatalarında kullanabilir, hoş koku ve tat vermesi açısından yemeklerinizin yanında garnitür olarak da tüketebilirsiniz. SARIMSAĞIN FAYDALARI Bir parça ezilmiş sarımsağı uçuğunuzun üzerine tutarsanız, ağrının ve şişliğin azalmasına yardım edebilir. Sarımsak takviyeleri de uçuğun iyileştirme sürecini hızlandırabilir. Bol sarımsak tüketirseniz, vücudunuzun yağ depolaması azalır. Her gün sarımsaklı yemekler pişirmeyi deneyin. Anti-fungal özelliği sayesinde sarımsak kaşıntılı mantar hastalıklarından kurtulmanın iyi bir yoludur. Ayağınızı ılık suya koyun ve suyun içine ezilmiş sarımsak ekleyin. Anti-iflamatuar özelliği sayesinde sedef hastalığını hafifletir. Etkilenen bölgelere sarımsak yağı sürün. Her gün sarımsak yerseniz, bağışıklık sisteminiz güçlenir. Soğuk algınlığına yakalndıysanız sarımsak çayı için. Doğranmış ya da kıyılmış sarımsakları birkaç dakika suda bekletin ve sonra süzgeçten geçirip için. İçerdiği allicin bileşeni sayesinde saç problemlerinizi ortadan kaldırabilir. Dilimlediğiniz ya da ezdiğiniz sarımsağı saç derinize sürün. İsterseniz sarımsağa yağ da ekleyerek saç derinize masaj yapabilirsiniz. Sarımsak, mineral yağ ve sıvı sabun kullanarak doğal bir tarım ilacı yapabilirsiniz. Bunu sprey şişesine dökün ve zararlı böcekleri bitkilerinizden uzak tutun. Kıymığın üzerine bir dilim sarımsağı yerleştirin ve parmağınızı bandajla sarın. Sarımsak doğal yapıştırıcı özelliği sayesinde cam içindeki ince çizgilerin düzeltilmesinde etkilidir. Birkaç diş sarımsağı ezin ve çatlak üzerine sürün, fazlalığı silin. Balıklar sarımsak kokusuna dayanamazlar. Sarımsak kokulu yem alırsanız daha çok balık yakalarsınız. İsterseniz sarımsak dişleriyle kendi yemek kırıntılarınızı hazırlayabilirsiniz. Biçimsiz sivilcelerden kurtulmanızı sağlar. İçindeki antioksidanlar sayesinde bakterileri öldürür. Dilimlenmiş sarımsak dişlerini sivilcelerinizin üzerine sürün. Bunun nedeni bilinmiyor ancak sivrisinekler sarımsağı sevmiyor. Vazelin, sarımsak yağı ve balmumuyla yapılan bir karışım hazırlayıp siz de sürebilirsiniz. KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI Kuru üzüm karaciğer dostudur. Vücudumuzda kan oranını artırır. Vücuttaki birçok sert tümörleri eriterek yok eder. Kuru üzüm sarılık hastalığına faydalıdır. Öksürüğü keser. Anason ile kaynatılır, badem yağı ile içilir. Çıbanları patlatır, iyileştirir. İç yağı ile merhem yapılıp uygulanır. Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir. Günlük kalsiyumun 1/5'ini ve demirin ise 1/3'ünü karşılar. Halsizliği, kansızlığı, ishali ve zayıflığı tedavi eder. Karaciğer zaafiyetine, öksürüğe, bronşite de iyi gelir. Mideye çok faydalıdır. Ayrıca unutkanlığa da iyi gelir. Kuvvetli bir gıdadır.