Elazığ'da ceviz ile şekerin karışımından yapılan yöresel lezzet orcik şekeri, Ramazan Bayramıyla beraber evleri tatlandırmaya hazırlanıyor. Kentte yılın tamamında tezgahların baş köşesinde yerini alan yöresel lezzet orcik şekeri üretiminde, son günlerde bayram yoğunluğu yaşanıyor. Bir kaç adımdan oluşan orcik şekeri üretimi için öncelikle şeker ve su karışımı 150 dereceye kadar kaynatılıp soğutularak şekerin hamur kıvamına gelmesi sağlanıyor. Daha sonra demir kancada çekilmek suretiyle beyazlatılan hamur şekeri tezgah üzerinde açılarak üzerine ceviz dökülüyor. Ardından bohça şeklinde katlanan hamur çekilerek fitil fitil uzatılıyor. Son aşamada fitil şeklindeki orcik şekerleri 15-20 santimetre ebatlarında kırılıp paketlenerek satışa hazır hale getiriliyor. AA