Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Yudum yudum gelen tehlike

  • 1
  • 48
Yudum yudum gelen tehlike
Yudum yudum gelen tehlike

Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı insanlar bitkisel çözüm arıyor.

  • 2
  • 48
Yudum yudum gelen tehlike
Yudum yudum gelen tehlike

Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, vücudun dengesini koruyabilmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek, mevsim geçişlerinde soğuk algınlığı, grip ve nezleden korunmak için düzenli bir uykuya, dengeli beslenmeye, bol sıvı alımına ihtiyaç olduğunu söyledi.

  • 3
  • 48
Yudum yudum gelen tehlike
Yudum yudum gelen tehlike

Bu mevsimde bitki çayları kullanımının arttığına dikkat çeken Fadıloğlu, her bitkinin yan etkilerinin olduğunu, bilinçli ve dikkatli kullanılması gerektiğini kaydetti.

  • 4
  • 48
Yudum yudum gelen tehlike
Yudum yudum gelen tehlike

Kış aylarında vücut direncinin düştüğünü, soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklarda artış olduğunu ifade eden Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, bağışıklık sistemini güçlendirmek, vücut direncini artırmak için mevsim sebze ve meyvelerinin her rengi ve çeşidinden faydalanılması gerektiğini belirtti.

  • 5
  • 48
Yudum yudum gelen tehlike
Yudum yudum gelen tehlike

Mevsim sebzelerinin tüketilmesinin önemine dikkat çeken Dr. Fadıloğlu, şöyle konuştu: "Havuç, pırasa, ıspanak, lahana, karnabahar, kırmızı tatlı biber, domates, bal kabağı, marul, roka, tere, maydanoz, limon, portakal, mandalina, kivi gibi metabolizmayı güçlendiren, antioksidan içeriği yüksek A ve C vitamini içeren gıdalar mutlaka tüketilmeli.

  • 6
  • 48
Yudum yudum gelen tehlike
Yudum yudum gelen tehlike

Taze sıkılmış meyve suları hastalıklara karşı direncin arttırılmasında önemli rol oynar.

  • 7
  • 48
Yudum yudum gelen tehlike
Yudum yudum gelen tehlike

Meyve suyu sıkıldıktan hemen sonra tüketilerek C vitamini kaybının önüne geçilmelidir.