Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Çamura bulaşana ekran yasağı

Yerel gazetelerden Sonsöz'de Orhan Uğurlu imzası ile yayınlanan bir çağrı büyük yankı uyandırdı. Gazete, uyuşturucu kullandığı hukuki anlamda belgelenmiş ünlü oyuncuların dizilerde rol almasının önlenmesi için RTÜK'ü göreve çağırmıştı.
Ertesi gün gazetede yer alan 'fikri takip' haberde, RTÜK Başkanı Davut Dursun'un bu çağrıya olumlu yanıt verdiği duyuruldu.
Konu, tartışmaya açık...
Bir insana, adaletin verdiği cezanın dışında herhangi bir maddi ya da manevi yaptırım uygulanması pek hukuki değil.
Bu durumda cezasını çekip çıkan hiçbir sabıkalının çalışamaması, toplumdan dışlanıp soyutlanması gibi bir 'tehlike' ortaya çıkacaktır.
Ancak diğer yandan o oyuncuları kendilerine rol model alan çok sayıda çocuk ve gencin olumsuz etkilenmesi de söz konusu. Bir gün önce gazete sayfasında elinde kelepçe ile adliyeye götürülen yakışıklı oyuncuyu, ertesi gün en sevdiği dizide 'kahraman' olarak görmek, o genç bünyelerde nasıl bir tahribat yaratır bilinmez. Çocuk, 'Demek ki uyuşturucu kullanmak o kadar da kötü bir şey değilmiş' gibi son derece olumsuz bir fikre kapılabilir.
Diyeceğim o ki, bu tartışma daha çok su kaldırır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA