Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Çekilişle çocuk

CNBC-e'de bu pazar akşamı başlayacak yeni dizi 'The Lottery'nin (Lotarya) fragmanı çok ilgimi çekti. Anonsta şöyle diyordu: 'Dünyada son beş yıldır yeni doğum olmuyor. Bu defa tükenen tür biziz...' Dizinin, CNBC- e sitesindeki tanıtımında ise şu metin yer alıyordu: 'Kadınların çocuk doğuramadığı bir dünyada, insanoğlu varlığını daha ne kadar sürdürebilir? Kimin çocuk sahibi olacağının çekilişle belirlendiği karanlık bir gelecekte geçen 'The Lottery', 'Children of Men'in yazarından, bilimkurgu türünde kayda değer bir örnek...'
Bilim kurguya fazla meraklı değilimdir ama konu son derece ilginçti. Pazar gecesini iple çekerken, dizi hakkında yaptığım küçük bir araştırma hevesimi kursağımda bıraktı. Çünkü 'The Lottery', ABD'de gösterildiği ilk sezonunda ilgi görmeyip yayından kaldırılmıştı. Merakım şu: Bir yılı doldurmadan ekran çöplüğüne giden bir diziyi CNBC-e niye satın alıp yayınlamaya karar verdi?
Her neyse, ben yine de enseyi karartmayayım. İzleyip öyle karar vereyim.
Dizide bebekleri leylekler değil, talih kuşu getiriyor. Amerikalılar niye izlememişler ki?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA