Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu ikiliye yeni dizi şart oldu

Yıllar önce sektördeki küçücük kıpırdanmalardan yola çıkarak bu sütunlarda 'Türk dizileri, hatırı sayılır ihracat kalemlerimizden biri olacak' kehanetinde bulunmuştum.
Zaman, beni haklı çıkarmaya devam ediyor.
Uluslararası dizi ve format fuarlarında Türk yapımları kapanın elinde kalıyor. Dizilerimiz, daha Türkiye'de ekrana çıkmadan yabancı ülkelerle yayın anlaşmaları yapılıyor.
Bu konuya ihracatçılarımız da kayıtsız kalmadı.
15 Nisan'da önemli bir organizasyon gerçekleştirildi.
Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği'nin (TET) 2015 İhracat Ödülleri töreninde dizi ihraç edenler de onurlandırıldı.
Dizi ihracatçılarının 2015 şampiyonu ise ITV Inter Medya oldu. Çünkü dünya vitrinine çıkardığı yerli dizilerle önemli ihracat rakamlarına ulaştı.
Peki geçen yılın yurt dışına en fazla ihraç edilen dizisi hangisi oldu dersiniz? atv dizisi Kara Para Aşk... Başrollerini Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün'ün paylaştığı dizi, dile kolay, tam 107 ülkeye satıldı.
Engin Akyürek zaten bu köşenin övgü şampiyonlarından.
Seyircinin ona en yakıştırdığı kadın oyuncu ise Tuba Büyüküstün.
Bu ikili özellikle Ortadoğu ülkelerinde müthiş popüler. Yapımcı olsam, ikisine gözüm kapalı yeni dizi yapar, önümüzdeki yıl yine ihracat madalyasını göğsüme takardım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA