Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kuşun kanadına mektup

TRT 1'in dizisi Sevda Kuşun Kanadında'nın son bölümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın edebiyatseverliğine vurgu yapan ve ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek ile tanışmasını anlatan sahne büyük ilgi gördü. Sahneyi sosyal medya hesaplarında yorumlayan izleyiciler sayesinde dizi, bir anda TT (Trending Topics) yani 'an itibarıyla en çok konuşulan konu' haline geldi.
Söz konusu sahne, ünlü şairin Milli Türk Talebe Birliği'ni ziyaretini anlatıyordu. Koridorda dolaşırken, bir odada okunan Arif Nihat Asya'nın 'Dua' şiirini duydu. Kapıyı açtığında uzun boylu bir öğrencinin şiiri muhteşem bir şekilde okuduğunu gördü. Yanındakilere onun kim olduğunu sordu. Yöneticiler, "İmam hatip lisesinden bir öğrencimiz" dedi. Necip Fazıl Kısakürek hemen bir ricada bulundu: "Onu konferansıma istiyorum. Takdimimden önce bir şiirimi okusun."
Tesadüfe bakın ki, Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllar sonra hapis cezası almasına neden olan ama son yılların en önemli siyasi lideri haline gelmesi yolunda adeta küllerinden doğmasına vesile olan da bir şiirdi. Ziya Gökalp'in 'Asker Duası' şiiri...
Sevda Kuşun Kanadında gerçekten de kuşun kanadına anlamlı bir mesaj iliştirmişti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA