Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Aktörlerin yılı

Geride bıraktığımız sezon, 'aktörlerin yılı' oldu. Televizyon dizilerinin izlenmesini sağlayan başlıca sebep, erkek oyuncuların muhteşem performanslarıydı.
Benim listemde ilk sırayı Oktay Kaynarca alıyor. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde canlandırdığı 'Hızır Reis' karakteri; Kurtlar Vadisi'ndeki Çakır'ı bile geride bıraktı.
Listemin ikinci sırasında ise Yurdaer Okur var. Yeter dizisinde hayat verdiği 'Beyin cerrahı Yekta' karakteriyle harikalar yarattı. Dramalarda anti karakterleri sevdirmek zordur. Yurdaer Okur, zor bir işin altından yüzünün akıyla çıktı.
Üçüncü sırayı ise Ahmet Mümtaz Taylan alıyor. Hayat Şarkısı dizisindeki 'Bayram' rolüyle, nasıl güçlü bir oyunculuk altyapısına sahip olduğunu gösterdi. İyi mi yoksa kötü mü olduğuna bir türlü karar veremediğimiz 'gri' karakterler, en zorudur. Taylan, zoru başardı.
Dördüncü sıra, Erkan Petekkaya'nın. O da ikinci sezonu olduğu için; yoksa yine ilk sırada yer alırdı. Erkan, Nurgül Yeşilçay'ın ayrılmasından sonra Paramparça dizisinin reytinglerde paramparça olacağını düşünenleri taca çıkarttı. Müthiş performansıyla diziyi ayakta tuttu. Beşincilik ise bana göre Engin Altan Düzyatan'ın. Geçen sezon olduğu gibi bu yıl da Diriliş Ertuğrul dizisinin ilgiyle izlenmesinde en önemli payın sahibi oldu. Romantik komedilerde izlemeye alıştığımız bir salon beyefendisinden, bileği bükülmez bir tarihi kahraman çıkartmak her yiğidin harcı değil.
Kiralık Aşk'ın 'Ömer'i Barış Arduç ise 'yakışıklılık kontenjanından' bir mansiyonu hak ediyor.
Ne yazık ki, geride bıraktığımız sezon, baş kadın oyuncular açısından 'hayal kırıklığı yılı' oldu. Beren Saat'in 'Kösem' mayası tutmadı. İki sezon öncesinin 'sultanı' Meryem Uzerli ise bir türlü Gecenin Kraliçesi olamadı.
Nurgül Yeşilçay iyiydi de, bu kez 'mental kondisyonu' yetmedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA