Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

‘A kalite’ habercilik

Cuma gecesi kalkışma ile ilgili ilk haberler, saat 22.30 sularında haber kanallarının ekranlarına düşmeye başladı.
CNN Türk 22.32'de ilk haberi verirken, onu saat 22.33'te TGRT Haber izledi. Habertürk 22.36'da, NTV 22.41'de, a Haber ise 22.54'te 'Son dakika' alt yazılarıyla gelişmeleri duyurmaya başladı. TRT 1 ve TRT Haber ise kalkışmacıların düzmece darbe bildirisiyle, saat 00.02'de habere başladı.
Meclis binası defalarca bombalanırken, TBMM
TV ise ilk yayınını ancak saat 03.13 sularında gerçekleştirebildi.
Majör kanallar arasında nal toplayanlar ise saat 03.30'da habere başlayabilen Star TV ve ancak saat 03.06'da haber merkezini harekete geçirebilen Show TV oldu. atv, a Haber ile saat 00.40'da ortak yayına geçti. Kanal D'de ilk haberin yer alması ise 02.40'ı buldu.
Beyaz TV 23.24'de ilk haberi verirken, 360 kanalı ise 23.27'de darbe girişimini izleyicilerine duyurdu.
Haber niteliği açısından ise a Haber rakiplerine büyük fark attı. Hemen her önemli gelişmeyi olay yerinden muhabirleri aracılığıyla canlı görüntülerle ekrana taşımasını bildi. Türkiye pek çok önemli gelişmeyi a Haber ve atv'nin ortak yayını sayesinde öğrendi. Boğaz Köprüsü ve İSTOÇ'taki çatışma anları, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na yapılan operasyon, Yunanistan'a kaçan helikopterin ilk görüntüleri ve hatta Donanma Komutanı'nın kurtarıldığı savaş gemisinin Gölcük limanına gelişi bile a Haber muhabirinin kıyıdan canlı anlatımı ile ekrana taşındı.
CNN Türk'ün başındaki Erdoğan Aktaş ise 'sözde askerlerin' baskın yaptığı dakikalardaki soğukkanlılığı ve doğru kriz yönetimiyle takdir topladı.
CNN Türk'ün Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Sokağa çıkın' mesajını canlı yayında halka ulaştırarak göğsüne görünmez bir kahramanlık madalyası iliştirdi.
Kalkışmacıların silah zoruyla bildiri okuttukları TRT spikeri Tijen Karaş ise meslek yaşamının en zor dakikalarını geçirirken yine de soğukkanlılığını korumayı başardı. FOX ise Ankara haber bürosunun panoramik bir görüşe sahip terasının avantajını kullanarak TBMM binası ile askeri komuta merkezlerinin bombalanma ve taranma anlarını çok etkileyici görüntülerle izleyicilerine sunmayı başardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA