Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

atv-a Haber farkıyla kahramanlık destanları

Her zaman söylerim, habercilikte 'insan' her zaman başrolde olmalıdır. İnsana dokunmayan, insanın hücrelerine geçmeyen, insandan haber vermeyen haber, haber değildir.
15 Temmuz'dan itibaren atv/a Haber ortak yayınlardaki haberleri büyük bir dikkatle izliyorum.
Daha ilk geceden itibaren en özel, en çarpıcı haber, yorum ve görüntüler 'a kalite' farkıyla evlerimize ulaştı.
Ekrana sadece tank, top, tüfek ateşi vermediler.
Halkın şanlı demokrasi direnişinin içinden en destansı hikayeleri bulup çıkardılar. Bunca insansızlığın içinden 'insanı' süzmekte büyük maharet gösterdiler.
Son bir haftadır atv ve a Haber'deki insan hikayelerini herkes gibi ben de gözlerim nemli izliyorum. Darbe girişimi gecesi haber merkezlerine ulaşan her görüntünün kahramanını tek tek bulup konuşturuyor bizimkiler. Tankların önünde tek başına korkusuzca direnirken bacağından vurulan kadını, hiç tanımadığı bir adamı kurşun yağmuru altında çatışma alanından çekip çıkartan bir başka Nene Hatun'u, yağmur gibi yağan kurşunlara aldırmadan iki bacağından birden yaralanan albayı sırtında taşıyarak hastaneye yetiştiren aslan yürekli delikanlıyı bulup kahramanlar ile onlar sayesinde hayatta kalanları bir araya getirerek, konuşturuyorlar.
Destan yazmak zordur da o destanı kalıcı kılıp,'tarih yazmak', belgelere dönüştürmek ayrı bir zordur.
Sevgili mesai arkadaşlarımı bir aydır yürüttükleri bu fedakar ve cansiperane çalışmalarından dolayı gönülden kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA