Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Doğru programlar, yanlış kanallar

Derya Baykal'ın FOX'taki programını yazmaya bir türlü elim gitmemişti; neden bilmem.
Hep programın rayına oturmasını, demini almasını bekledim.
Ama bir türlü olmadı. Sonunda FOX yönetimi, programı ekrandan çekti.
Ben, kanalların izleyici profillerini tanımadıklarını, 'hedeflerini' görmek için yeterince saha araştırması, anket v.s. yapmadıklarını düşünüyorum.
Bunu yapmak yerine çok daha masraflı bir yöntemi tercih ediyorlar: 'Ya tutarsa...' Bana göre FOX ekranı karşısında gündüzleri Selanik örgü öğrenmek isteyen, reglan kolun nasıl kesileceğini merak eden ya da otomobilinin direksiyonu için moherden kılıf örmeye kalkışacak kimse yok.
Yani iş biraz Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benzedi ve bir dönem Kanaltürk ekranlarındaki ilgi bir türlü programa odaklanamadı. Diyeceğim o ki, Derya Baykal'ın daha yiyeceği ekmek var, ama o kanalda değil...
Bu tür 'kör uçuşun' bir başka kurbanı ise sevgili meslektaşım Mesut Yar oldu. Onun akşam sohbetlerinin adresi, tematik kanallar olmalıydı.
Kanal D'ye transferi en başından stratejik hataydı. Çünkü Kanal D'nin izleyici portföyünde hafta içi gece yarısı talk show izlemeye niyetli kimse yok. Mesut'um şimdi Star ekranlarında her sabah Deniz Akkaya ile beraber 'magazin masası' kuracakmış.
Ya nasip, ya kısmet! Allah 'Mesut' etsin kardeşim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA