Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Format yarışması yapılsın

Gün geçmiyor ki, sıradan bir vatandaş 'Yeni ve şahane bir yarışma formatım var' ya da 'Harika bir dizi senaryosu yazdım, ilgilenir misiniz?' diye e-posta atmasın, telefon açmasın. Onlarla ilgilenmekten, normal mesaimi aksatacak hale geldim. Kimsenin hevesini kırmak istemiyorum ama ne yazık ki çoğu ya yerine ulaşamıyor ya da sayfaları dahi açılmadan, gönderdiğim şirketlerin çöp kutusundaki 'mümtaz' yerini alıyor.
Ancak bunun büyük bir yaratıcılık israfı olduğuna kanaat getirdim. Madem televizyonda büyük bir 'yaratıcılık kabızlığı' yaşanıyor, bu atıl enerjiyi üretime dönüştürebiliriz diye düşündüm. Teklifim şu: Kanallardan biri, Televizyon Format Yarışması düzenlesin. Tıpkı 'Yetenek Sizsiniz Türkiye'de olduğu gibi proje, format, öykü, senaryo sahipleri ürünlerini ön jüriye sunsun. Yeterli görülenler, uzman bir ekip tarafından 'pilot bölüm' olarak çekilsin. (10 dakikayı geçmeyecek ama fikir verecek şekilde) Bu kısa filmler de format sahiplerinin eşliğinde televizyon izleyicilerinin oylarıyla seçilsin. En çok oyu alıp dereceye giren projeler de o kanalda dizi, yarışma, güldürü, şov programı ya da film olarak hayata geçirilsin. Böylelikle hem kanallara yeni bir kreatif heyecan gelmiş, hem yeni yeteneklerin önü açılmış, hem de şu garip kulunuz sırtındaki yükten azıcık kurtulmuş olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA