Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Çemişgezek’in cevabı

Dilimize nereden yerleşti bilinmez, birileri medeniyetsizliği işaret etmek isterken hep aynı benzetmeyi yapar: 'Burası Çemişgezek değil...' Eminim ki memleketimizde konu geri kalmışlık olduğunda Tunceli'nin bu bahtsız kazasına tur bindirecek yerler de vardır ama ne demişler; insanın adı çıkacağına canı çıksın.
Gelin görün ki, Çemişgezek geçen hafta haber bültenlerine Tuncelililer'i gururlandıran bir haber ile konu oldu. Orada yaşayan bir kızımız, TEOG sınavındaki başarısıyla Türkiye üçüncüsü oldu. Ayşenur Yıldırım'ı cuma akşamı TRT1'in ana haber bülteninde büyük baş hayvanları güderken izledim. Kasabada yatılı okuyan Ayşenur, hafta sonları da köyüne dönüp günlük işlerde anne ve babasına yardımcı olan bir kardelendi.
Bundan sonra yanımda yöremde birileri benzetme yapmak isteyip de lafa 'Çemişgezek...' diye başladığında ona Ayşenur'u hatırlatacağım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA