Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Tepemin lambası atıyor!

Kim bilir bu köşede kaç kere yazdım, 'Boş taksilerin tepe lambası yansın, dolu olanların yanmasın. Böylece karanlıkta, kötü havalarda hangi taksinin boş olduğunu bilelim, boşu boşuna içinde müşteri olan araçlara el sallayıp maskara olmayalım' diye... Ne yazık ki dünyanın her yerinde geçerli olan 'Taksimetre açıldığında, tepe lambasını otomatik olarak söndüren sistem' bizde kullanılmıyor. Bunun en taze örneğini geçen hafta atv'nin 'Kim Milyoner Olmak İster?' yarışmasında hep birlikte yaşadık.
Soru, 'Taksinin tepe lambasının yanması neyi işaret eder?' şeklindeydi. Yanıtlar arasında 'İçeride müşteri olduğu' ve 'İçeride müşteri olmadığı' yanıtları da vardı. Yarışmacı tereddüt edince(!) seyirciye sordu.
Stüdyodaki seyircilerin yüzde 56'sı yanlış yanıt olan 'İçeride müşteri olduğu' şıkkını tercih edince, bizimki de yanlışa yönelip elendi. Yani yarışmacıyla birlikte stüdyodaki seyircilerin yarısından fazlası bu uygulamadan habersizdi. Eee nasıl olsunlar ki; trafikte bunu uygulayan taksici sayısı yüzde 10 bile değil! Vallahi attıracaklar tepemin lambasını!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA