Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kayısılı muskalar

Kayısıları akşamdan sıcak suya koyun. Ertesi gün üzerine üç çorba kaşığı tozşeker serpip, bir süre bekletin. Robotta püre haline getirin. Kalan şekeri de serpin. Hazırladığınız püreden iki çorba kaşığı bir kaseye koyun. Üzerine sıvıyağı döküp, karıştırın. Yufkaları ikiye katlayın. Dört parmak kalınlığında kesip, sekiz adet şerit elde edin. Sıvıyağlı kayısılı karışımı yufkaların üzerine sürüp, boylamasına ikiye katlayın. Üzerlerine yeniden püre sürün. Yufkaların bir ucuna kayısı püresinden koyun. Muska biçiminde katlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerine pudraşekeri serpin.

Malzemeler
Yarım kg. kayısı
4 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet yufka l3 çorba kaşığı pudraşekeri

* * *
Sebzeli dana haşlama
Tencerenin yarısına kadar su doldurun. Et, soğan, havuç ve patatesi bütün olarak tencereye koyun. Maydanozu da ilave edin. Tuz ve karabiber serpin. 25 dakika haşlayın, sebzeleri çıkarın. Bir tavaya margarini koyun. Patates, havuç ve domatesi büyükçe doğrayın, soğanı da yarım ay şeklinde doğrayın, soteleyin. Haşlanmış eti dilimleyin, sebzelerle servis yapın.

Malzemeler
500 gr. bütün dana eti
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet patates
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber

* * *
Peynirli soğan çorbası
Ekmekleri margarin ve sıvıyağ karışımında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp, yağını süzdürün. Aynı yağa ince kıyılmış soğanları atın. Pembeleşince unu ekleyin. 1-2 dakika kavurup, et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Kızarmış ekmek parçalarını ve kaşar peynirini de ekleyip, karıştırarak servis yapın.

Malzemeler
2 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dilim bayat ekmek
Tuz
2 adet soğan
Karabiber
2 çorba kaşığı un
4 bardak et suyu
1 kahve fincanı kaşar peynir

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA