Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Püreli köfte

Kıyma, ince kıyılmış soğan ve maydanoz, 1 adet yumurta, tuz ve karabiberi yoğurun. Patates ve havuçları ayrı ayrı haşlayın. Patatesleri ezin, havucun haşlama suyundan 1 çay bardağı, 1 adet yumurta, tereyağı ve tuzla karıştırın. Kıymalı harcı yağlı kağıt üzerine yayın. Üzerine patates püresini koyun, havuçları bütün olarak yerleştirin. Kağıt yardımıyla malzemeyi rulo yapın. Kağıdın üzerine zeytinyağı sürerek önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Malzemeler
500 gr. kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet yumurta
4 adet patates
3 adet havuç
75 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

* * *
Kolay mantı
Margarinle kıymayı kavurun. Soğanı ince doğrayın. Baharatlarını ekleyin. Kaynamış tuzlu suda mantı makarnayı haşlayıp, süzün. Sıcak olarak servis tabağına alın. Üzerine kıymalı harcı koyun. Sarmısaklı yoğurdu da kıymanın üzerine koyun. Kırmızıbiber ve nane ile tatlandırarak servis yapın.

Malzemeler
1 çorba kaşığı margarin
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 paket mantı makarna
1 kase sarmısaklı yoğurt
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, nane

* * *
Kadayıf sarması
Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Ocaktan alınca limon suyunu ilave edin, soğumaya bırakın. Kadayıfı elinizle didik didik yapın. Üzerine sıvıyağ ve 1 çorba kaşığı tereyağı koyarak yoğurun. 1 adet yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine kadayıfın yarısını yayın. Dövülmüş cevizi ekleyin. Rulo biçiminde sarın. Bıçakla dilim dilim keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızartın. Fırından alınca üzerine soğumuş şerbeti dökün.

Malzemeler
300 gr. kadayıf
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı dövülmüş ceviz
2 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı

Şerbeti:
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA