Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patates köftesi

2 adet haşlanmış patates
2 su bardağı ince bulgur
1/2 demet maydanoz
1 adet soğan
1'er çorba kaşığı biber ve domates salçası
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Kimyon
Tuz
Kırmızı pul biber
Bulgurun üzerine sıcak su ekleyip 10 dakika bekletin. Soğanı sıvı yağda kavurun, üzerine salçaları koyun ve biraz daha kavurun. Ezilmiş patatesi, bulguru, ince kıyılmış maydanozu ve baharatları soğana ekleyip yoğurun. Köfte şekli verip servis yapın.

Sebzeli yufkalı pilav
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
1 demet dereotu
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Tüm sebzeleri küp küp doğrayın. Bir tencereye yağları koyup ince kıyılmış soğan ve sebzeleri beş dakika kavurun. Pirinci ilave edip beş dakika daha kavurun. Kuş üzümünü, bezelyeyi, dereotunu ve suyu koyup 20 dakika pişirin. Yufkaları ince şeritler halinde kesin, yağlanmış tepsiye kafes gibi dizin. Pilavı fırın kabına aktarın ve kenarlardan sarkan yufkaları üzerine kapatın. Fırına verip 10 dakika pişirin.

Çikolatalı bisküvi
Yarım paket rendelenmiş bitter çikolata
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp karıştırın. Hamur toparlandıktan sonra düz bir zemine alıp silindir şekline getirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp bir parmak kalınlığında dilimleyin. Yeniden tepsiye dizin ve 10 dakika daha pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA