Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Domates çorbası
8 adet kabukları soyulmuş domates
3 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
Karabiber
Tuz
Domateslerin kabuklarını soyup bütün olarak bir tencereye koyun. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin ve blender'dan geçirip yeniden tencereye koyun. Üzerine süt, muskat, karabiber ve tuzu ilave ederek 15-20 dakika daha pişirin. Kaşar peynirini yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyun. Peynir hafif kızarmaya yüz tutunca ocağı kapatın. Peynir iyice soğuduktan sonra elinizle ufalayın ve çorbayla birlikte servis yapın.

Pazılı barbunya
3 demet pazı
1/2 kg. ayıklanmış barbunya
3 çorba kaşığı tereyağı
4 adet soğan
1 su bardağı süt
Tuz
Barbunyayı haşlayın ve süzüp kenara alın. Tereyağını eritip yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kıyılmış pazıyı ilave edin. Beş dakika kavurduktan sonra haşlanmış barbunya ve sütü tencereye ekleyin, tuz ekin. 15 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Patatesli milföy böreği
6 adet milföy hamuru
3 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
4 dal maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
50 gr. beyaz peynir
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Milföy hamurlarını oda sıcaklığına getirin. Patatesleri rendeleyin, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, kimyon, ezilmiş beyaz peynir, yumurtanın akı ve baharatlarla karıştırın. Harcı hamurlara paylaştırıp üçgen katlayın. Üzerine yumurta sarısını sürüp tepsiyi 200 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA