Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli çörek

MALZEMELER
4 çorba kaşığı Teremyağ
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
2.5 su bardağı un İçi için:
3 çorba kaşığı Teremyağ
200 gram ceviz içi
1 tutam tarç

Limon suyu ve karbonatı köpürtün, içine yoğurdu koyun. Teremyağ, tuz, kabartma tozu, unu, 1 yumurta ve 1 yumurtanın akını ekleyerek yoğurmaya başlayın. Beş dakika kadar dinlendirin. Bu hamuru unlanmış zeminde açtıktan sonra uzun şeritler halinde kesin. İçine de ceviz, tahin, erimiş Teremyağ ve tarçını karıştırıp her tarafına sürün. Hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 190 derecedeki fırında, 30 dakika kadar pişirin.

Krem karamel
MALZEMELER
2 çorba kaşığı Teremyağ
1 litre süt
8 adet yumurta
14 çorba kaşığı şeker
2 paket vanilya

Yumurtaları bir kabın içinde çırpın. Üzerine şekerini ekleyin ve şekerler eriyinceye kadar çırpın. Sütünü de yavaş yavaş dökün ve çırpmaya davam edin. Erimiş Teremyağ'ı ekleyip pürüzsüz olması için süzgeçten geçirin. İçine vanilyayı ekleyip fırın kaplarına aktarın. 200 derecedeki fırında, 35 dakika kadar, üzeri kızarana dek pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA