Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kolay açma

MALZEMELER
7-8 çorba kaşığı Teremyağ
3 su bardağı tam buğday unu
3 çorba kaşığı şeker
20 gr yaş maya
1 çorba kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su Üzeri için:
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı Teremyağ

Yoğurma kabının içinde yaş mayayı ve ılık suyu karıştırıp beş dakika bekletin. Üzerine şekeri, tuzu ve Teremyağ'ı ekleyip karıştırın. Buğday ununu üzerine döküp yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika kadar bekletin. Dinlenen hamurdan parçalar kopartıp Teremyağ ile yağlanmış zeminde elinizle açın, içine erimiş Teremyağ sürerek rulo yapın. Uçlarını birleştirip, simit şeklinde yuvarlaklar yapın ve tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın.


***
Böğürtlenli ıslak ekmek keki

MALZEMELER
2 çorba kaşığı Teremyağ
12 dilim bayat ekmek
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 çay bardağı hazır kahve
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
150 gram bitter çikolata
1 su bardağı böğürtlen
Pişirme kağıdı

Bayat ekmekleri kızartıp üzerine Teremyağ sürerek tepsiye dizin. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. İçine kakaoyu, vanilyayı, hazır kahveyi, sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Bitter çikolatayı irice rendeleyin. Ekmeklerin üzerine sütlü karışımın yarısını dökün, üzerine rende çikolatayı serpin. Tekrar ekmek, sütlü harç ve çikolata rendesi işlemlerini uygulayarak üzerini pişirme kağıdı ile sıkıca kapatın. İçi su dolu bir tepsiye yerleştirip 200 derecedeki fırında, 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Soğuk olarak üzerine böğürtlen serpip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA