MALZEMELER
1 demet semizotu
1 demet taze soğanın yeşil kısımları
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı soya sosu
4 tatlı kaşığı krema
Tuz
Karabiber
Semizotunu temizleyip yıkayın. Saplarıyla birlikte doğrayın. Üzerine iri iri doğranmış soğan, su, tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. 10 dakika kadar kaynatın. Blender'dan geçirip soya sosu ilave edin ve kaselere aktarın. Üzerine krema ekleyip servis yapabilirsiniz.
Muhallebili börek
MALZEMELER
1 adet yufka
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı margarin
Şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Su ve şekeri, 15 dakika kaynatın. Unu, yağı ve sütü kavurup üzerine şekeri ekleyin. Ocaktan alıp biraz ılınınca, yumurtayı ekleyip çırpın ve tekrar ocağa koyun, koyulaşıncaya kadar pişirin. Yufkayı şeritler halinde kesin. Muhallebiyi şeritlerin bir ucuna koyup muska gibi katlayın. 180 derece fırında pişirin. Üzerine soğumuş şerbeti dökün.