Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bademli pazı kavurma

Pazıların yaprak kısımlarını irice doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup yarım ay şeklinde doğranmış soğanları üç dakika sote edin. Üzerine uzun şeritler halinde doğranmış kırmızı biberi ve çarliston biberi ekleyin. Sarımsak ve pazı yapraklarını ekleyip 10 dakika pişirin. Kabukları soyulmuş bademleri üzerine ekleyin.

MALZEMELER

1 demet pazı
1 adet soğan
50 gr. çiğ badem
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 közlenmiş kırmızı biber
2 çarliston biber

KIYMALI TART

Unun ortasına tereyağı, zeytinyağı ve tuzu koyup yoğurun. Soğuk suyu ilave edip hamuru toparlayın. Un serpilmiş tezgahta yarım santim kalınlığında açın, keserek kalıplara döşeyin. Kıyma, soğan, tuz, karabiber ve mısır ununu kavurun. Soğuduktan sonra harcı kalıplara bölüştürün. Üzerine hamurdan kapak yapın. Yumurta sarısı sürüp fırında pişirin.

MALZEMELER

4 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı soğuk su
1 çay kaşığı tuz

İÇİ İÇİN:
1 adet soğan
300 gr. kıyma
Tuz, karabiber
2 kaşık mısır unu

MUZLU MUHALLEBİ

Süt, un ve toz şekeri sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana dek pişirin. Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını katarak mikserle 10 dakika kadar çırpın. Bisküvileri robotta çekip bir tepsiye yayın, üzerine muhallebiyi döküp soğutun. Muhallebi soğuduktan sonra ince uzun dilimlere ayırın. Dilimlerin üzerine kesilmiş muz koyup rulo yaparak servis yapın.

MALZEMELER

1 litre süt
5 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr. tereyağı
3 adet muz
15 adet pötibör bisküvi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA