Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Cevizli tarçınlı kurabiye
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu, vanilya
Aldığı kadar un
4 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı ceviz
1 çorba kaşığı şeker ve tarçın
Yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp kalanını kabın içine kırın. Üzerine tereyağı, yoğurt, kıyılmış ceviz ve unu ekleyip yoğurun. Son olarak kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan yuvarlaklar yapıp önce yumurta akına, sonra toz şekere bulayarak tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp üzerine tarçın serpin.

Lahana sarma
1 küçük boy beyaz lahana
2 adet soğan
200 gr. kıyma
2 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı salça
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Rendelenmiş soğan, pirinç, kıyılmış yeşillikleri karıştırın. Üzerine kıyma, salça, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Lahanayı 10 dakika kadar haşlayıp yapraklarını ayırın. Lahana yapraklarını kıymalı harçla küçük küçük sarıp tencereye dizin. Üzerine çok az su ekleyerek pişirin.

Sebzeli mücver
1/2 karnabahar
2 adet havuç
1 adet soğan
100 gr. beyaz peynir
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
1 su bardağı un
1 adet haşlanmış patates
Tuz, karabiber, pul biber
Patatesi bir kabın içine rendeleyin. Üzerine rendelenmiş havuç, soğan ve peyniri ilave edin. Karnabaharı doğrayıp karışıma çiğ olarak ekleyin. Baharatları, kıyılmış maydanozu, yumurtayı ve unu ekleyip karıştırın. Bir tavada yağ kızdırın, harçtan kaşık kaşık dökerek iki yüzünü de kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA