Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün Ne Pişirsem?

Tahinli katmer
2 adet yufka
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı tahin
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Tereyağı ve tahini karıştırın. Yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine tahinli karışımın yarısını sürün, kıyılmış ceviz ve şekerin yarısını serpin. Kare şeklinde katlayıp az yağ sürülmüş tavada kızartın. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.

Açma börek
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat İçi için:
2 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz ve dereotu
200 gr. lor peyniri
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı tereyağı
İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu ve peyniri karıştırın. Hamur malzemelerini karıştırın, yumuşak bir hamur olana dek su ya da süt ilave edip yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Hamuru dört adet bezeye ayırın, her bir bezeyi açıp üzerine buğday nişastası ve tereyağı sürün. Açtığınız yufkanın bir kenarına iç harçtan koyup rulo yapın ve tepsiye kol böreği gibi dizin. Fırında pişirin.

Mantarlı bonfile
500 gr. bonfile
100 gr. mantar
1/2 adet pide
1 su bardağı yoğurt
Bonfileyi bütün olarak yağsız tavaya alın, her tarafını kahverengi oluncaya kadar çevirerek pişirin. Daha sonra 200 derecedeki fırında 20 dakika daha pişirin. Mantarları iri iri doğrayıp kavurun. Pideyi doğrayıp kızartın. Pideleri servis tabağına koyun, üzerine yoğurdu dökün, dilimlenmiş bonfile ve mantarları da koyarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA