Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pırasalı et sote

Etleri, suyunu salıncaya kadar beş dakika pişirin. Üzerine ince doğranmış pırasaları ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurun. Suyunu çekince üzerine bir su bardağı su ve salçayı ekleyip 10 dakika daha kavurarak pişirin. Baharatları ekleyip karıştırın.

MALZEMELER

400 gr. kuşbaşı et
200 gr. pırasa
1 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber, kekik, tuz

ÇİKOLATA SOSLU KURABİYE

Hamur için gereken malzemeyi yoğurup yarım santim kalınlığında açın. Dilediğiniz kalıpla kesip yarısının ortasını yuvarlak bir şişe kapağıyla kesip alın. Kurabiyeleri fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında pişirin. Kremayı bir tavaya koyun ve kaynamaya başlayınca ocaktan alın, iri parçalara ayrılmış çikolatayı ilave edip karıştırın. Kurabiyelerin üzerine sostan sürüp ortası delik olanları üzerlerine yerleştirin.

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
250 gr. tereyağı
1.5 su bardağı fındık
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un

ÇİKOLATA SOS İÇİN:
4 çorba kaşığı krema
160 gr. bitter çikolata

SARIMSAKLI PİRZOLA

Pirzolaları derin bir kabın içine yerleştirin. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, defne yaprağı, ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyip elinizle iyice yoğurun. Bu şekilde bir saat kadar buzdolabında bekletin. Etleri yağsız tavada ya da ızgarada iki yüzünü de pişirerek servis yapın.

MALZEMELER

10 adet pirzola
6 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı hardal
1 limon suyu
1 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA