Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynirli milföy

Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarını uzun ince bir şekilde açın. Beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu, baharatları ve yumurta akını karıştırıp hamurun üzerine yerleştirin, kıvırarak sarın. Üzerine sulandırılmış yumurta sarısı sürün, susam serpin. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

400 gr. milföy hamuru
2 çorba kaşığı susam
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
300 gr. beyaz peynir
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1'er çay kaşığı nane, kekik

ISPANAK BORANİ

Ispanakları yıkayıp elinizle iri parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye koyun, üzerine doğradığınız ıspanakları ekleyerek, suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Ispanağı servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp karıştırın. Pul biberi yağda yakıp üzerine gezdirin.

MALZEMELER

500 gr. ıspanak
3 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, pul biber

SADE POĞAÇA

Mayayı ve ılık suyu bir kapta karıştırın. Beş dakika kadar bekletip üzerine yumurta, tereyağı, çiğ krema ve unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Tuz ve tereyağını da ekleyip yumuşak bir hamur yapıp 30 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp elinizle top haline getirin. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını sürün, susam ve çörek otu serpin. Fırında pişirin.

MALZEMELER

20 gr. yaş maya
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı çiğ krema
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA