Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yufkalı köfte

Yufka ve fıstık hariç tüm malzemeyi mutfak robotunda çekin. Fıstığı ilave edip yoğurun. Harcı ikiye bölün. Her bir parçayı rulo yapıp yufkalara sarın, en az yarım saat buzdolabında bekletin. Bir santim eninde halkalar keserek şişlere geçirin ve fırın ızgarasında pişirin.

MALZEMELER

1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
4 dilim bayat ekmek
150 gr. dana eti
1 çay kaşığı kimyon
100 gr. koyun eti
2 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
200 gr. tavuk eti
2 adet yufka
1 adet yumurta
Karabiber, tuz

VİŞNELİ TART

Yumurta ve şekeri bir kapta çırpın. Üzerine unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve yağı ekleyip koyu bir kıvamlı harç elde edene kadar yoğurun. Hamuru, yağlanmış küçük tart kalıplarına yerleştirin. Ortalarına kıyılmış ceviz ve vişneleri koyun. 170 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına dizerek servis yapın.

MALZEMELER

2 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
2 çay bardağı vişne

MUHALLEBİ TOPLARI

Unu tereyağında karıştırarak iki dakika kavurun, yavaş yavaş soğuk sütü ekleyin. Toz şeker ve kakaoyu da ilave edin, karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ilave edin, mikserle beş dakika çırpın. Krema sıkacağıyla servis tabağına sıkın.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı tereyağı
6 çorba kaşığı un
1 litre süt
8 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA