Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yumurtalı karnabahar salatası

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Yumurtayı katı olacak şekilde haşlayıp rendeleyin. Maydanozu ince kıyıp galeta unu ile karıştırın. Üzerine yumurtayı ve eritilmiş tereyağını ilave edin. Daha sonra bir kaşık tersi ile üzerine bastırarak kalın bir tel süzgeçten geçirin. Tuzunu ayarlayın. Karışımı karnabaharın üzerine gezdirin.

MALZEMELER


1 adet küçük boy karnabahar
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

KARAMELLİ ŞEKER


Bademleri beş dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada birkaç dakika kavurun. Toz şeker ve suyu kaynatın. Köpük köpük olunca içine limon suyunu ekleyip iki dakika daha kaynatın. Ocağı iyice kısıp tereyağı, tarçın ve karbonat ekleyin. Bir-iki dakika sonra badem ve fıstıkları ekleyin. Tereyağı sürülmüş bir tepsiye döküp soğumaya bırakın. Bıçakla kesip servis yapın.

MALZEMELER


1 su bardağı tuzsuz badem
2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
2 damla limon suyu

KAVURMALI BÖREK

Eti, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Karıştırarak yağını bırakana kadar kavurun. Üzerine tereyağı koyup kekik serpin ve beş dakika daha kavurun. Su ve yağı karıştırın, iki adet yufkayı, aralarını bu karışımla ıslatarak tepsiye yerleştirin. Üzerine kavurduğunuz etleri koyun, diğer yufkaları aralarını ıslatarak üzerine koyun. 200 derecede pişirin.

MALZEMELER


400 gr. kuşbaşı et
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kekik
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA