Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Satır köftesi

4 parça dana antrikot
5 dal biberiye
2 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
1 limon
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Etleri çok keskin bir bıçakla kesme tahtası üzerinde çok ince kıyın. Limon suyu, biberiye, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsakları karıştırın. Eti bu sosun içinde bir saat kadar bekletin. Daha sonra yoğurup dilediğiniz irilikte köfteler hazırlayın. Izgarada iki yüzünü de pişirin.

Susamlı tarçınlı kurabiye
3 çorba kaşığı tereyağı
3 yumurtanın akı
1 su bardağı şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya
4 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un Üzeri için:
4 çorba kaşığı susam
1 yumurta akı
Tereyağı, şeker ve limon kabuğunu karıştırın. Üzerine yumurta akı, tarçın, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Üzerine yavaş yavaş un ekleyip kulak memesi kıvamında yoğurun. İstediğiniz büyüklükte kurabiyeler yapın. Önce yumurta akına, sonra da susama bulayıp tepsiye dizin ve 200 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişmeye bırakın.

Tahıl çorbası
1'er kahve fincanı aşurelik buğday, nohut, yeşil mercimek
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı domates
2 adet domates
6 bardak su
Tuz, karabiber
Buğday ve nohudu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğday, nohut ve mercimeği ayrı ayrı haşlayın. Tereyağını eritin, üzerine un ilave edip kavurun. Salça ve küp doğranmış domates ekleyip kavurmaya devam edin. Su, buğday, nohut ve mercimeği ekleyip pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA