Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çemenli muska böreği

Su ve yağı karıştırın. Yufkaları, aralarına su ve yağ karışımından sürerek üst üste koyun. En üste de kalan karışımı sürüp üç parmak eninde şeritler kesin. Şeritleri ortadan ikiye bölün. Çemen, dövülmüş ceviz içi ve rendelenmiş kaşar peynirini karıştırıp şeritlere pay edin ve muska şeklinde sarın. 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
2 adet yufka
1 çorba kaşığı çemen
2 çorba kaşığı ceviz içi
1 çay bardağı kaşar peyniri

ZEYTİNLİ SEBZELİ BALIK GÜVECİ
Balıkları yıkayıp güveç kabının içine alın. Kapari, zeytin, defne yaprağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Doğranmış kabak, havuç ve taze fasulyeyi üzerine ekleyin, zeytinyağını gezdirin. Güvecin üzerini yağlı kağıtla sıkıca kapatın.180 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin. Arpa şehriyeyi az suda haşlayıp tereyağı ve tuz ekleyip harmanlayın. Fırından aldığınız balıkların üzerine şehriyeleri ekleyip karıştırın.

MALZEMELER

400 gr. balık fileto
1 çay bardağı zeytin
1 çay bardağı arpa şehriye
3 çorba kaşığı kapari
10 adet taze fasulye
1 adet kabak
1 adet havuç
3 defne yaprağı
1 limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı

EKMEK SUFLESİ

Yumurtaları şekerle köpürene kadar çırpın. Üzerine sütü, vanilyayı, dövülmüş fındığı, küp doğranmış ekmeği ve böğürtlenleri ekleyip karıştırın. Sufle kaplarını yağlayıp toz şeker serpin. Karışımı sufle kaplarına paylaştırın. 200 derecedeki fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkararak servis yapın.

MALZEMELER

1 adet bayat ekmek
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı fındık
2.5 su bardağı süt
3 adet yumurta
2 paket vanilya
100 gr. böğürtlen

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA