Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Püreli köfte

500 gr. kıyma
3 diş sarımsak
1 adet soğan
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, kekik
1 çorba kaşığı galeta unu
Püresi için:
2 adet haşlanmış patates
1 çay bardağı çiğ krema
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Kıyma, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharatlar ve galeta ununu yoğurup 10 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp bol yağda kızartın ya da fırında pişirin. Haşlanmış patatesleri sıcakken ezin, rendelenmiş kaşar peyniri ve kremayı ekleyin. Püreyi sıkma torbasıyla köftelerin üzerine sıkarak servis yapın.

Kestaneli sufle
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
200 gr. çiğ krema
2 çorba kaşığı tereyağı
200 gr. kestane
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un
Yumurtaları şekerle çırpın. Üzerine çiğ kremayla tereyağını ekleyin. Kebap yaptığınız kestaneleri küçük küçük kesip üzerine ilave edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu da koyup karıştırın. Harcı yağlanmış sufle kalıplarına bölüştürün. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.

Reçelli çörek
3 su bardağı un
2 adet yumurta
10 gram yaş maya
1 çay kaşığı tuz
4 çorba kaşığı şeker
1/2 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı İçi için:
1 çay bardağı reçel
1.5 su bardağı ceviz
Hamuru için gereken malzemeleri yoğurup 20 dakika kadar mayalandırın. Hamuru unlanmış zeminde açın. Üzerine reçel sürüp ve ceviz serperek ikişer parmak eninde kesin. Her bir şeridi rulo yapın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA