Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Domateste lahana salatası

Lahanayı ve taze soğanı çok ince kıyın. Üzerine yarım çay kaşığı tuz döküp ovalayın. Lahanalar yumuşayınca sudan geçirin. Üzerine küp doğranmış patatesleri ekleyip karıştırın. Hardal, sirke, zeytinyağı ve limon suyu ile bir sos hazırlayıp salatanın üzerine dökün. Salatayı, içleri çıkarılmış domateslere paylaştırıp servis yapın.

MALZEMELER


1/4 beyaz lahana
3 adet taze soğan
3 çorba kaşığı sirke
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet haşlanmış patates
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı hardal ve mayonez
6 adet domates

MERCİMEKLİ DOLMA

Dolmalık biberleri temizleyin. Maydanozu, soğanı ve sarımsağı doğrayın. Pirinç, mercimek, kıyma, tereyağı, maydanoz, tuz, pul biber, soğan, sarımsak ve nar ekşisini karıştırın. Karışımı biberlerin içine fazla sıkıştırmadan doldurun. Üzerine bir-iki su bardağı su ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine kuru nane serpin.

MALZEMELER


1 kg. dolmalık biber
300 gr. kıyma
2 çay bardağı pirinç
1 baş sarımsak
1 adet soğan
1 demet maydanoz
2 çay bardağı kırmızı mercimek
3 çorba kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber

KEREVİZLİ HAVUÇ

Kerevizlerin kabuklarını soyun, limonla ovup rendeleyin. Havuçları da rendeleyin. Üzerine sıvı yağ ve şekeri ekleyip beş dakika kadar pişirin. Havuçların rengi dönünce ocaktan alın. Mayonez ve sarımsaklı yoğurdu karıştırın. Pişirdiğiniz havuçlu kerevizlerin üzerine sosu döküp karıştırın.

MALZEMELER


3 adet havuç
2 adet kereviz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA