Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kirazlı krem karamel

1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış kiraz
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı su
1/2 su bardağı + 4 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
Kiraz, tereyağı, su ve bir çorba kaşığı toz şekeri iki-üç dakika pişirip suyunu süzün. Yarım su bardağı toz şekeri karamelize olana dek karıştırıp kiraz suyunu ekleyin. Üç dakika daha pişirip dört adet kaba pay edin. Süt ve vanilyayı kaynatıp ocaktan alın. Yumurta, yumurta sarısı ve kalan şekeri çırpıp sütlü karışıma ekleyin. Karışımı kaplara paylaştırın ve 150 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuyan kapları sıcak suyun içine batırıp ters çevirerek tatlıları çıkartın, kenara ayırdığınız kiraz taneleriyle süsleyin.

Kırmızı biber çorbası
4 adet kırmızı biber
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1.5 su bardağı domates suyu
3.5 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber
Biberleri temizleyip iri doğrayın. Üzerine küp doğranmış soğan, kıyılmış sarımsak, domates suyu, tavuk suyu, tuz ve karabiberi koyup 20 dakika pişirin. Pürüzsüz olana dek blender'da çekin. Bir-iki taşım kaynatın. Üzerine birer kaşık kremayla servis yapın.

Muzlu krema
2 adet muz
200 gr. bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı çiğ krema
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Kremşantiyi soğuk sütle, biraz katı olacak şekilde çırpıp küçük kalıplara paylaştırın. Ortalarına bütün olarak muz yerleştirin, buzdolabında bir saat bekletin. Kalıbı bir tabağa ters çevirerek tatlıyı çıkarın. Tereyağını ve çiğ kremayı eritip içine çikolatayı koyun ve erimesi için bir dakika daha ısıtın. Biraz soğuyunca kremalı muzlu kalıbın üzerine dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA