Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fırın köfte

500 gr. kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1 kaşık biber salçası
1/2 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı margarin
Karabiber, kırmızı biber, kimyon, tuz
Soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları havanda dövün. Maydanozu ince kıyın. Su hariç tüm malzemeleri yoğurun. Fırın tepsisini yağlayın. Malzemeyi tepsiye yayın. Üzerini düzeltin. En üste yarım çay bardağı suyu ekleyin. Fırında 35-40 dakika pişirin.

Marmelatlı tartölet
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı soğuk su
Tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
80 gr. bitter çikolata
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kuşburnu marmeladı
Tereyağı ve unu karıştırın. Yumurta sarısı, pudra şekeri, su ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin. Çatalla delerek fırında 15-20 dakika pişirin. Sütü ısıtıp ocaktan alın. Tereyağı ve çikolatayı sütte eritin. Soğuyan tartöletlerin üzerine çikolatalı karışımı, sonra marmeladı sürün.

Patatesli tart
4 yaprak milföy hamuru
3 adet patates
2 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Milföy hamurlarını ısıtılmış kalıba yayın. Soğanı doğrayıp sıvı yağ ile kavurun. Patatesleri küp doğrayıp soğana katın. Kıyılmış maydanoz ve tuzu ilave edip kavurun. Ilındıktan sonra hamurun üzerine bu malzemeyi yayın. Yumurta sarısını, tuz ve karabiberle karıştırıp üzerine sürün. Margarini küçük parçalar halinde serpin. Rendelenmiş kaşar peyniri serperek fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA