Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Peynirli çıtır ekmekler

2 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı sirke
1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvı yağ
İçi için:
200 gr. beyaz peynir
1 adet yumurta
Maydanoz
Peynir, yumurta ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Un, yumurta, süt, tuz ve sirkeyi yoğurun. Dinlendirip ince bir şekilde açın. Üzerine sıvı yağ sürün, üçe katlayıp tekrar yoğurun. Hamuru üç adet bezeye ayırın, her bezeyi ince açın. Yarısına iç harçtan koyup kalan yarısını üzerine katlayıp çay tabağı ile yarım daire kesin. Sonra yağda kızartın.

Havuçlu tavuk pane
1 su bardağı galeta unu
1/2 çay kaşığı köri
200 gr. kuşbaşı tavuk eti
2 adet havuç
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber
Galeta unu, köri, tuz ve karabiberi karıştırın. Tavukları bu karışıma bulayıp kızartın. Havuçları rendeleyip sıvı yağda kavurun. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Kavurduğunuz havuçları bir kaba koyup üzerini düzeltin. Ardından servis tabağına bu kabı ters çevirip ortasına havucu yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Tabağın kenarlarına kızarttığınız paneleri yerleştirin.

Patates köftesi
1 su bardağı ince bulgur
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kimyon Üzeri için:
1'er çorba kaşığı tereyağı ve domates salçası
1 çay bardağı su
Patatesleri haşlayıp ezin, sıcakken içine ince bulguru ekleyip üzerini örtün. Bulgurlar şişince rendelenmiş soğan, yumurta, salça ve baharatları koyup yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin. Üzerine tereyağında pişirilmiş salçayı döküp 200 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA