Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Maydanozlu börek

4 adet yufka
1 adet yumurta akı
200 gr. lor peyniri
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 demet taze soğan
Tuz
Soğanı ve maydanozu ince ince kıyın. Üzerine yumurtanın akını, peyniri ve tuzu katın. Süt, yağ ve suyu bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine karışımdan serpin. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin. İç malzemeyi bir şerit gibi yayıp hamuru rulo şeklinde sarın. Tepsi büyüklüğünde kesin. Fırında 30 dakika pişirin.

Muzlu milföy pasta
6 adet milföy hamuru
3 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 paket vanilya
2 adet muz
Un, şeker, yumurta ve sütü karıştırarak pişirin. Rendelenmiş limon kabuğu, vanilya ve ezilmiş muzu mikserle çırpın. Milföy hamurlarını tepsiye dizin, yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt koyun. Kabarmaması için üzerine tepsi koyup 10 dakika pişirin. Milföyler soğuduktan sonra üzerlerine kremayı pay edin.

Yeşil soslu bonfile
200 gr. dana bonfile
1 dal taze kekik
4 diş sarımsak
1 adet patates
3 çorba kaşığı haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı krema
1 çay bardağı et suyu l1 çay kaşığı pul biber
Bonfileyi tuz ve karabiberle tatlandırıp ızgarada pişirin. Sarımsakları, bezelyeyi, küp doğranmış patatesi ve pul biberi fırın kabına koyun, üzerine zeytinyağı dökün. 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Kremayı et suyuyla karıştırıp etin üstüne dökerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA